Ha nyár, akkor Udvartér

Csíklázárfalva, András Alapítvány rendezvénybirtoka

A Kézdiszékért Egyesület szervezésében idén Csíklázárfalván kerül megrendezésre az Udvartér Alkotótábor 2019. július 28-augusztus 9. között. A 14-20 éves korosztály számára meghirdetett táborba Erdély számos településéről – Szatmár, Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely – érkeznek táborozók.


Az idei tábor hívószava Képzeteink. Ennek keretén belül a táborszervező önkéntesek által vezetett műhelyfoglalkozások során (média, stúdió, dráma és kreatív írásműhely) arra keresik a választ a táborozók, hogy miként alakítja a valóságot annak az egyéni percepciója, emellett megemlékeznek az idei év jelentős évfordulós személyiségeiről, eseményeiről.
A játékkal, túrával, tábortűzzel, tánccal-dallal tarkított program részeként előadásokra, szemináriumokra is sor kerül. Vendége lesz a tábornak Molnár Vilmos író, Fekete Vince költő, T. Szabó Levente, a BBTE Bölcsészettudományi Karának dékánhelyettese, Kovászna megyei önkormányzat elnöke, Tamás Sándor térképgyűjtő, Barabássy Somogy Örs euritmia mozgásművészet oktató, Virginás Andrea, a Sapientia EMTE kolozsvári karának egyetemi docense, Golicza Előd díszlettervező, műépítész, s nem utolsó sorban András Mihály, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vezetője és párja, György Katalin, az András Alapítvány rendezvénybirtokának működtetői. A hagyományokhoz híven, a kéthetes tábor, melynek támogatói a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, Communitas Alapítvány, Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa és a Julius Meinl Románia, nyilvános műhelybemutató előadással zárul, melyre a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog