Közel kilencszázan tekertek

Pénteken biciklisektől bénult meg pár órára Kézdivásárhely, a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület ötödik alkalommal szervezte meg a Tekerj egy jó célért! biciklis akciót. A bevételt a közt szolgáló eszközök beszerzésére fordítják.
Az eseményre – amelynek kiemelt támogatója a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. készruhagyárak voltak – összesen 859 bringázó (480 felnőtt és 379 gyerek) nevezett be.

 

Minden egyes 4,2 km-es kör 5 lejt ért, amit a bringások szponzora fizetett be aszerint, hogy hány kört teljesítettek a benevezők, akik egyébként összesen 4141 kört tettek meg, 17.392 kilométert tekerve, így az eredmény várakozáson felüli volt, hisz közel 30 ezer lejt jött össze. A legtöbben idén is a főszponzorok színeiben tekertek, a gyár munkatársait kiegészítették a KSE Kerékpárszakosztály, a Kendu Egyesület, a Crossfit, valamint a Functional Fitness csapat tagjai is. A Nexxon Kft. és a Secuiana Rt. is több mint száz biciklissel képviseltette magát, az adománygyűjtési akción részt vett a Manna Egyesület, a Senso Kft. és a kézdivásárhelyi Rotary Klub is.

Idén a legidősebb bringázó a 83 éves Ferencz Gábor volt, aki a Senso Kft. különdíját kapta teljesítményéért, a legeredményesebb tekerő Bakó Fazakas Bátor lett, aki 145 lejt gyűjtött részben a tekerés és részben az adományok révén, így ő vihette haza a HKA különdíját.

Az összegyűlt pénzből a kézdivásárhelyi speciális óvoda udvarán alakítanak ki egy különleges játszóteret, de felállítanak egy okos padot is a városban, ahol telefon, tablet, vagy laptop akkumulátorát lehet majd feltölteni.

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Székely Pékség házi süteménnyel kínálta meg a bringásokat, a Székely Vendéglő pedig szendvicseket készített az önkénteseknek.

Bartos Lóránt

Hirmondo.ro

Fotók: Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog