Népművészeti és kézműves napok Kászonfeltízen

A Strázsa Kulturális Egyesület 2 alkalommal szervezte meg a Népművészeti és kézműves napokat Kászonfeltízen. A sikeres táborra 2019.06.17-21 időszakban került sor. Az 5 napos tábornak a feltízi Vackorok, Okos Dénes - társszervező magántulajdona adott otthont.

 

A 33 helybéli és környékbeli középiskolás fiatal 5 napon át a nemezelés, kerámia és bőrdíszművesség technikájával ismerkedett napi 5 órában. Oktatók a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány szakemberei. A délutáni programok lazítóbb jellegűek voltak, gyalogtúrára, lovastevékenységre, népi játékok tanulására, valamint a székelyudvarhelyi Arany Griff Rend hadibemutatájra került sor. A tábor utolsó napján a gyerekek szülei is megtekinthették egy kiállítás keretén a táborban készült alkotásokat.A rendezvény főtámogatói a Bethlen Gábor Alap és az NKA voltak, más támogatók a kászonaltízi, kászonfeltízi, kászonimpéri közbirtokosságok, az M-Comex és Medix kft, Communitas Alapítvány és az RMDSZ. Szervezők, a Strázsa Kulturális Egyesület és Okos Dénes magánvállalkozó, partner Kászon Község polgármesteri hivatala, és az EMNT készdiszéki szervezete.Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog