Új óvoda épül Kézdivásárhelyen

Egy új, európai színvonalú, nyolcvan férőhelyes óvoda finanszírozási szerződését írta alá a napokban Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Simion Creţu, a gyulafehérvári székhelyű Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.


Ide épül az óvoda. A szerző felvétele


A beruházás összértéke 3 925 425 lej, amiből a vissza nem térítendő támogatási összeg 2 813 972 lej, és a 2014–2020-as Re­gionális Operatív Program révén valósul meg. Az óvodát a Bod Péter Tanítóképző udvarán, egy 1300 négyzetméteres telken építik fel 2022. május 31-ig. Az építkezési munkálatokat július elején kezdik el. Miután elkészül az óvoda, ide költözik majd át az Iskola és a Kossuth Lajos utcában egyházi, illetve magántulajdonban levő épületből a két tanintézmény, s a városnak nem kell többet bért fizetnie, ezt a pénzt más célokra tudják majd fordítani. A gyulafehérvári ügynökség sajtóközleményéből azt is megtudtuk, hogy Kézdivásárhely az a város, ahol a legtöbb európai uniós pályázati pénzt – 11 millió lejt – az oktatásra fordítják, ezen kívül további hárommillió lejt a városi kórház sebészeti osztályának felújítására pályáztak meg.

Iochom István

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog