Kárpátaljai mentornap (Ifjúsági táncegyüttesek seregszemléje)

A tiszapéterfalvai kultúrház ad otthont június 15-én a kárpátaljai mentorprogram lezárásaként rendezett néptánctalálkozónak. A rendezvényen huszonhárom együttes ad számot tudásáról.

 

Június 15-én, szombaton mentornapot tartanak Tiszapéterfalván. Az egész napos rendezvény reggel 8 órakor nyitja meg kapuit, s előreláthatóan este hétig tartanak a programok. A seregszemlén 23 gyermek és ifjúsági néptánc csoport vesz részt, velük –az elmúlt év szeptembere óta, havi rendszerességgel – 17 mentor foglalkozott. Az együttesek vezetői közül többen emellett részt vettek az előző év októberében indított I. Kárpátaljai néptáncpedagógus képzésen is.
„A csoportok öt-hat percben mutatják be az eredményeiket reprezentáló programjukat, két táncegyüttesből óvodás csoport is színpadra lép – beszél a rendezvényről Pál Katalin, a Hagyományok Háza Hálózat kárpátaljai kirendeltségének vezetője. – Ezt egy szakmai tanácskozás követi, amelyen a mentorok és az együttesek vezetői is értékelik az együttműködést”.
Ebben az évben, a korábbiaktól eltérően, a rendezvényen részt vesz egy öt tagú „külsős”, de kárpátaljai kötődésű szakembergárda is, akik saját meglátásuk szerint mondanak véleményt a látottakról. A zsűri szempontjai között egyaránt szerepel a műsor néprajzi háttere, a viselet, a fellépők ének-zenei készsége, a koreográfiai megformálás, és természetesen a tánctudás. Az együttesek élőzenekaros kísérettel lépnek fel, a szervezők ezzel is segíteni akarják, hogy a hat kárpátaljai zenekar szorosabb kapcsolatot alakíthasson ki az ifjúsági együttesekkel.
A találkozóra négyszázötven fiatalt várnak, a vendégek munkáját a rendezők emléklappal köszönik meg.

Információ:
pal.katalin@hagyomanyokhaza.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog