Megismételik a gelencei falusétát

Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által szervezett szombati gelencei faluséta rövidre sikerült. Nagyon kevesen gyűltek össze a kézdivásárhelyi Sinkovits Sportpálya előtt, de az a néhány résztvevő így is kiutazott Gelencére, ahol a szervezők a művelődési otthonnál friss kürtőskaláccsal várták őket.

Kelemen Dénes bemutatja a műemlék templomot. A szerző felvételeA kis létszámtól függetlenül a Burustyán néptánccsoport tánccal köszöntötte a megjelenteket, akik vendéglátóikkal Kocsis Géza és Judit portájára mentek, ahol a Lila Akác Egyesület tagjai énekszóval, fánkkal és zsíros kenyérrel fogadták. Ezt követően az eső miatt csak a műemlék templomot tudták megtekinteni, annak történetét és a Szent László legendáját Kelemen Dénes nyugalmazott tanító, helytörténész ismertette (felvételünk). A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés tagjai, miután köszönetet mondtak Gelence közösségének és a polgármesteri hivatalnak a szervezésért, a szívélyes fogadtatásért, megbeszélték, hogy egy következő alkalommal, minden valószínűség szerint a június 29–30-i falunapok alkalmával megismételik a falusétát.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog