Sepsiszentgyörgy: kötelezték az eltávolításra a magyar és székely zászlót, a német, izraeli és amerikai lobogó a helyén maradhatott

Kategória: Magazin

 

Dan Tanasa magyar gyűlölő által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) feljelentése alapján, a Brassói Táblabíróság jogerős ítéletét végrehajtva a háromszéki megyeháza díszterméből eltávolították a magyar és a székely zászlót, miközben az ugyan abban az időben adományozott német, izraeli és amerikai lobogó a helyén maradhatott.

 

Tamás Sándor elnök a tanácsülése tájékoztatta a megyei tanácsosokat, hogy Dan Tanasă feljelentése nyomán a  végrehajtás kötelezésére is született már végleges döntés, így a hét elején a három zászlót eltávolították a teremből, ellenkező esetben naponta közel száz eurós bírságot kellett volna fizetnie a tanácselnöknek. „Kettős mércét alkalmaznak most már nemcsak az államigazgatásban, hanem az igazságszolgáltatásban is. Ez egyértelműen látszik, hiszen csak azokat a zászlókat kellett eltávolítani, amelyek a magyar nemzeti identitáshoz kötődnek. Németország, az Egyesült Államok és Izrael zászlója senkit nem zavar, ezek továbbra is maradhatnak a tanácsteremben” – mutatott rá Tamás Sándor.