Megszűnt még egy magyar nyelvű havilap (Videóinterjú)

Hang nélkül szépen csendben vonul ki a magyar nyelvű sajtóból a. Senki nem botrányozott meg azon, hogy egy újság melyik éveken keresztül tudósított a bukaresti szórvány életéről az egyik napról a másikra nincs jelentette be dr. Bencze Mihály főszerkesztő. Senki nem kapta fel a fejét, hogy megint kisebbek lettünk egy kicsit. A romániai magyar sajtó szépen csendbe elmentek mellette, még véletlenül se tették fel a kérdést, vajon megmenthető lenne?

 Hét éven át, ez a havonta egyszer megjelenő lap a fővárosi magyarság krónikája volt. Számos új történelmi felfedezéssel, adalékkal gyarapította Bukarest magyar múltját, napirenden tartotta a fővárosi magyarság jelenkori tevékenységét, és szárnya alatt bontakozhatott ki a jövő nemzedék, a bukaresti Ady Endre Líceum ifjúsága.

Ezennel a Bukaresti Magyar Élet megszűnt. Tekintsék meg a Brassai Magyar TV által készített interjút dr. Bencze Mihály főszerkesztővel.  

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog