Olvasói levél: Elképesztő!!! Ide jutott az erdélyi magyar kultúra és közélet!

Az Ady Endre Irodalmi Emlékmúzeumot a takarítónő mutatja be! Aki nem más, mint Szabó Ödön RMDSZ-képviselő anyja, a kárásztelki parasztasszony (max. 7 osztáya lehet), akit a családi pereputtyal együtt telepített a korrupt politikus Váradra, és akkor talált neki egy "állást" a múzeumban, amikor őt magát is felvetette az azóta börtönre ítélt Kiss Sándor megyei RMDSZ-elnök a megyei múzeumhoz, amelynek az Ady-múzeum csak egy alegysége. A fiúka "muzeológus" volt a román történelmi részlegen (a fizetésért se kellett bejárnia, megkapta bankkártyára), a mama meg takarító az Ady-múzeumban. A fiúka közben a román  parlamentbe került, a mama meg egyedül őrzi, nyitja, csukja, takarítja a csöppnyi Ady-múzeumot, aminek nagyon szegényes a gyűjteménye (jobbára a falakon lévő magyarázó pannókból áll), szinte egyetlen nagyon értékes tárgya éppenséggel egy kortárs alkotás, Szervátiusz Tibor Ady-fejszobra, gyönyörű, nagyon kifejező szobor, még az ötvenes évek végéről. Apropó:  az ortodox egyház tulajdonában lévő épület előtt egy kő Ady-büszt is áll, az történetesn Vetró Artúr munkája 1960-ból....
 
Dénes L.
 
 
 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog