Székelyföld legnagyobb kalákája

Székelyföld legnagyobb kalákája a pápalátogatásra való felkészülés. Összefognak a közintézmények és a magánszféra az esemény sikeressége érdekében

 Június 1-jén, romániai látogatása alkalmával, a csíksomlyói Nyeregben misézik Ferenc pápa. A történelmi eseményre helyi és országos szinten is készülnek, önkormányzatok, a lakosság, a vendéglátósok, a különböző intézmények, és természetesen a papság. A látogatás programját a Vatikán véglegesíti és közli ki, ez egyelőre még nem ismert, de az eddigi előkészületekről sajtótájékoztatón számoltak be a csíkszeredai megyeházán február 8-án a Gyulafehérvári Főegyházmegye szervezőbizottságának tagjai, dr. Bodó Márta és ft. prof. dr. Oláh Zoltán kanonok, Tánczos Barna szenátor, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere.

A szervezőbizottság tagjai fontosnak nevezték, hogy a sajtó megfelelően tájékoztassa a lakosságot a pápalátogatás programjáról. A végső programot majd a Szentszék közli, ez még nem ismert, egyelőre annyit tudni, hogy június 1-jén mintegy öt órát fog Ferenc pápa Csíksomlyón tartózkodni a zarándokok körében. Nagy az érdeklődés a sajtó részéről az esemény iránt nemcsak belföldről, hanem külföldről is, az újságíróknak az akkreditációt az Államelnöki Hivatal fogja adni, ezek kiosztását hat héttel a pápalátogatás előtt kezdik el. Az erdélyi felekezetek vezetői meghívást kapnak az eseményre, a végleges program kíséretében, ismertették a Gyulafehérvári Főegyházmegye képviselői, akik a szervezésben nyújtott segítséget megköszönték főként Borboly Csabának, Tamás Sándornak, Kovászna Megye Tanácsa elnökének, Péter Ferencnek, Maros Megye Tanácsa elnökének és Ráduly Róbert Kálmánnak, Csíkszeredai polgármesterének.

Közlemény nyomán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog