Betelt a pohár!

Magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és felbujtás vádjával büntetőjogi panaszt emelt Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt (MPP). Az iratcsomót Mezei János elnök látta el kézjegyével, és nyújtotta be tegnap, február 5-én a gyergyószentmiklósi ügyészségre.


Az MPP színekben megválasztott székelyföldi polgármesterek, valamint megyei tanácsosok kíséretében érkező pártvezető a panasz iktatása után a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kijelentette, egy személy nem verhet éket a magyarság és románság békés együtt­élése közé. Éppen ezért felkérik „a hatóságokat, hogy intézkedjenek, és gátolják meg a további gyűlöletkeltést, ezzel mintegy elejét véve a helyzet elmérgesedésének. Az általa vezetett politikai alakulat többé nem nézi tétlenül a nemzetünk elleni uszítást, ami etnikai feszültséghez és a magyar–román viszony elmérgesedéséhez vezethet”. „Székelynek születtünk, székelyekként kívánunk élni, és szülőföldünkön békés székely jövőt szeretnénk biztosítani a gyermekeinknek” – zárta mondanivalóját a politikus.

Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Az MPP elnökével ez alkalomból készített interjúnkat egy későbbi lapszámunkban közöljük.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog