Székely siker az örök városban

Korcsoportjában I. díjat nyert a kézdiszentléleki Török Ákos hétvégén a Római Magyar Akadémián megszervezett Danubia talents elnevezésű Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutatón.
A program november 27-én Székely István és Kiss Julianna zongoraművészek által tartott mesterkurzussal vette kezdetét. Az elismerések átadására és a díjazottak gálakoncertjére november 30-án került sor. A rendezvényt Rintaro Akamatsu japán zongoraművész hangversenye zárta.

 

A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése, zenei tanulmányainak elősegítése, ösztönzése, valamint a magyar kultúra, a magyar zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése. Idén 17 országból több mint ötvenen neveztek be Európától Japánon és Dél-Koreán át az Amerikai Egyesült Államokig, teljesítményüket pedig magyar, japán, szlovák és olasz mesterek értékelték. A 6. életévüket már betöltötteknek nyílt lehetőségük a megmérettetésre, öt korcsoportban. Török Ákos, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium harmadéves tanulója a C kategóriában bizonyult a legjobbnak, a lehetséges 100 pontból 97-et szerezvén meg.

 Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog