Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

A magyar-székely összetartozás napja legyen október 16.

A DK kivételével valamennyi parlamenti frakció támogatta azt a javaslatot szerdán, amely a magyar-székely összetartozás napjává tenné október 16-át.

 

A jobbikos Szávay István ismertette azt a DK kivételével valamennyi parlamenti frakció által támogatott határozati javaslatot, amely a magyar-székely összetartozás napjává tenné október 16-át, az 1848. évi agyagfalvi székely nemzetgyűlés kezdőnapját.

Az ellenzéki politikus elmondta, a székelyföldi magyarságot az elfogyás, a pusztulás fenyegeti, a jól bevált dél-tiroli példán alapuló területi autonómia nélkül pedig nem képzelhető el az ott élők hosszú távú megmaradása. Szávay István szerint a cél, egy olyan Székelyföld létrehozása, amely képes az ott élők munkájából gyarapodni, és amelyet a románság nem idegen testként kezel, hanem olyan autonóm térségként, amely az ország stabilitásának egyik záloga.

Az előterjesztés tárgyalása során felszólaló képviselők mindegyike támogatta a javaslatot. Pánczél Károly (Fidesz) és Juhász Hajnalka (KDNP) emellett a nemzetpolitikában elért eredményeket méltatták, Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) székelyföldi emlékeit idézte fel, Korózs Lajos (MSZP) a székelyek példamutatását emelte ki, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár pedig azt azt mondta, a székelyek nélkül ma nem beszélhetnénk magyar nemzetről. Az elhangzottakra reagálva Szávay István megköszönte a támogatást.

(MTI)

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog