Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Dzsungeltúrára indulnak a városi gólyabál résztvevői

A dzsungel titokzatos, kihívásokkal teli világába kalauzolja el a gólyákat és az érdeklődő közönséget az idei városi gólyabál Kézdivásárhelyen. A Vigadó Művelődési Ház nagytermében megszervezett eseményen a város középiskoláit képviselő gólyapárok csapnak össze egymással, hogy megszerezzék a dzsungel királya és királynője címet és képviselhessék a várost a megyei gólyabálon.


A Szupergólyabál néven is ismert rendezvény az évek során hagyománnyá vált a céhes városban. A kilencedikes diákoknak fontos mérföldkő a gólyabál, hiszen általa nyernek beavatást a középiskola diákjai közé. A városi szakaszon a középiskolai gólyabálok nyertes párjai vesznek részt és különböző ügyességet, kreativitást, kitartást igénylő próbákban mérik össze tudásukat.
Idén a gólyákat egy különös kalandra küldjük, a Székelyföld mélyében lévő, titkos dzsungelbe, ahol egy túlélő túrán vesznek majd részt. A versenyzőknek maguknak kell feltalálniuk magukat, feladatokat kell végrehajtaniuk, és persze túl kell élniük. A feladatok során csillagokat szereznek, így majd a végén eldől, hogy ki lesz a dzsungel királya és királynője.
A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet által tető alá hozott esemény egy közel kétórás gálát foglal magába, amely során a gólyák különböző kreatív és egyben látványos feladatok során mérettetnek meg. Megcsillogtathatják tánctudásukat, bizonyíthatják, hogy mennyire tudnak összedolgozni, kipróbálhatják, hogy mennyire képesek kreatívan megoldani feladatokat. Az esemény részeként a párok leteszik a gólyaesküt, így válnak igazán a város gólyáivá.
A gála során a szurkolótáboroknak is fontos szerep jut, hiszen jelenlétükkel és aktív bekapcsolódásukkal hozzájárulhatnak a végeredmény kialakulásához. A támogató tábornak együtt kell dolgoznia, bíztatnia, segítenie kell kedvenc párosát a játékok alatt.
A zsűri folyamatosan figyeli és pontozza a gólyák teljesítményét, amely révén kialakul a végső sorrend. A győztes páros képviseli majd Kézdivásárhelyt a megyei gólyabálon, ahol Háromszék városai mérkőznek meg egymással. Az est egy fergeteges bulival zárul a For You Pub-ban, ahol SaberZ keveri majd a legjobb zenéket. A belépő árai: gála 10 lej, gála+buli 15 lej.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog