Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

A múlt és a jövő öröksége (A Táncoló Székelyföld tíz napja)

A IX. Székelyföld Napokon a Hagyományok Háza immár második alkalommal rendezi a Táncoló Székelyföld eseménysorozatot. Ennek keretében a szervezők több mint egy tucat településre visznek értékes hagyományőrző és táncos programokat.

 

A Székelyföld Napok immár hagyományt jelent Erdélyben, kilencedik alkalommal rendezik meg. Október 12-21. között a három székelyföldi megye, Kovászna-, Hargita- és Maros megye különleges kulturális programokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény jelmondata - Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása – híven fejezi ki megálmodóinak célkitűzéseit. A rendezők a tíznapos műsorfolyammal a Kulturális örökség európai éve programsorozathoz is csatlakozni kívánnak, remélve ezzel, hogy a kulturális örökség védelmére, a közösségi tradíciók ápolására nemzetközi szinten is nagyobb figyelem összpontosulhat.
„Az elmúlt évben kérték fel a Hagyományok Háza Hálózat –Erdély szervezetet, hogy tapasztalataival színesítse az eseménysorozatot – idézi az együttműködés kezdeteit Molnár Szabolcs, az Intézmény munkatársa. – Megtiszteltetésnek éreztük a feladatot, s egy újszerű kezdeményezést, a Táncoló Székelyföldet indítottunk el.”
A tavalyi siker nyomán idén is folytatódik a táncbemutató. Kiváló amatőr, javarészt székelyföldi táncegyüttesek különböző vidékeket keresnek fel, a helyi befogadó és a vendég tánccsoportok közös, székelyföldi összeállítással lépnek fel. Az egyórás előadást – lehetőség szerint – az elmaradhatatlan táncház és tánctanítás követi. A program keretében felkészült szakemberek Székelyföld néprajzi tájegységeit, gazdag kultúráját, hagyományait bemutató előadás-sorozattal készülnek.
A tíznapos fesztiválba, megyénként négy-öt települést vonnak be a szervezők.

Dr. csermák Zoltán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog