Művésztábor Bálványosfürdőn

Vasárnap kezdődött és június 18-án, vasárnap délben táborzáró kiállítással ér véget a kilencedik alkalommal megszervezett Art Camp művésztábor a négycsillagos Bálványos Resort Szállodában. A tábor mecénásai a szálloda tulajdonosai, a Szarvadi-Téglás házaspár, Zsuzsanna és Lóránt.

Idén is Balási Csaba csíkszeredai fotóművész a tábor művészeti vezetője, harminc hazai és külhoni alkotót – festőművészt, szobrászt, grafikust, keramikust, üvegművészt, tűzzománc-készítőt, fotóművészt – hívtak meg, huszonötöt Romániából, ötöt pedig Magyarországról. Az alkotók közel fele festőművész, legtöbbjük visszajáró. Ismét jelen lesz Banner Zoltán művészettörténész, műkritikus, aki június 14-én Bardocz Lajosról írt monográfiáját mutatja be. Háromszéket a kovásznai Deák Barna, a sepsiszentgyörgyi Petrovits István, Vargha Mihály, Simó Enikő, Köllő Margit és Miklóssy Mária, valamint a kézdivásárhelyi Nagy Lajos, Vetró András és Vajna László képviseli. Az egyhetes tábor programjában az alkotómunka mellett többek között kirándulás, könyvbemutató, Kaló Imre-borkóstoló is szerepel.

Szöveg és fotó Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog