Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

A csíksomlyói búcsú eredetéről

A világ és a Kárpát-medence különböző sarkaiban élő magyarok százezrei kelnek útra pünkösdkor évről évre, hogy a Csíkszereda melletti Kis- és Nagy-Somlyó csúcsa között található nyeregbe érve bűnbocsánatot nyerjenek. Hogy imádkozhassanak Máriához, hogy meghallgatásra, valamint gyógyírra találjanak nála, az őket emésztő testi és lelki betegségek ellen. Hogy a közösen megélt hitből és az együttlétből erőt merítsenek a további küzdelmekhez.

Félelmek és remények a Kárpátok alatt – feljegyzések Kárpátaljáról

Kárpátalján ma rosszabb a helyzet, mint valaha. Lepusztulás, kivándorlás, elszegényedés politikai feszültség jellemzi az Ukrajnához tartozó régiót. De a reményt most sem akarják feladni, élni és túlélni próbálnak a kárpátaljaiak. Feljegyzések az északkeleti végekről.

Fejér László szenátor a sofőrvizsgázok érdekében lépett fel

Május 21-től megyeszinten egyetlen helyszínen, ismét csak Sepsiszentgyörgyön zajlik az amatőr gépkocsivezetői jogosítványok gyakorlati vizsgája – fejtette ki Gál Elemér, az egyik kézdivásárhelyi sofőriskola munkatársa. Szerinte a Sebastian Cucu prefektus döntése alaptalan, a kifogása, hogy Kézdivásárhelyen csak két villanyrendőr van és nincsen helyi autóbuszjárat megálló.  Gál szerint a céhes városban minden feltétel adott, nem indokolt a gyakorlati vizsga elköltöztetése. A prefektus lépésére Fejér László Ödön szenátor is reagált, a tavalyi helyzethez hasonlóan, mikor is  prefektusi akadékoskodott a autóvezetői jogosítvány megszerzése esetén, akkor sikerült jobb belátásra rávenni a prefektust, most meglátjuk, hogy ő kegyelme hajlik-e jó szóra.

A szülőföld bűvölete


Hadnagy Jolán óvónő, bemutatja Farkaslaka nevezetességeit.

Pénteken immár 15. alkalommal került sor uzoni iskolanapra, melynek szervezői ez alkalomból is színvonalas rendezvénysorozattal örvendeztették meg a szép számban jelen lévő meghívottakat, vendégeket, falusfeleket, valamint a farkaslaki Tamási Áron Általános Iskola, a gidófalvi Czetz János Általános Iskola, a közép­ajtai Általános Iskola, a rétyi Antos János Általános Iskola és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum képviselőit.

A centenárium évében az erdélyi magyarok szervezik az első történészkonferenciát

Nagy-Románia száz évvel ezelőtti megalakulása alkalmából kétnapos történészkonferencia kezdődött hétfőn Kolozsváron, amelyen az erdélyi magyarság két világháború közötti történetét idézik fel magyarországi és erdélyi magyar történészek.

IV. Székely fesztivál

Május második hétvégéjén rendezik a IV. Székely Fesztivált Budapesten, a Millenárison. Székelyföld három napra újra a nemzet fővárosába költözik, hogy bemutathassa természeti és kulturális értékeit, hagyományait. A rendezvény díszvendége idén Marosszék lesz.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog