Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Székely Géza

Grafikus és festőművész. 1958 február 3.-án született Csernátonban

A marosvásárhelyi Művészeti Líceumban érettségizett 1977-ben, majd a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán szerzett diplomát 1985-ben. Nagy Pál, Bordi Géza, Török Pál, Hunyadi László, Feszt László voltak a mesterei.

1985-től Torján, 1990-től Kolozsváron rajztanár. Képei sokszorosított és vegyes technikákban készülnek, egyik kedvelt műfaja a rézkarc. A kolozsvári Apáczai Csere János Líceum Galériájának szervezőjeként több tematikus kiállítást rendezett (Psalmus, Szárnyalás, Kép és Zene), melyeken Dsida Jenő, Áprily Lajos, Szabó Lőrinc emlékezetét is fölidézte. Könyvterveket készített Fekete Vince és Sántha Attila versesköteteihez. Az 1990-es évektől magyarországi alkotói táborokban is működik, például a Hejcei Műhelyben, az encsi, a hortobágyi alkotótáborokban, stb.(Wikipedia)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog