Brüsszel hallgat mai napig a Tudose-kijelentés kapcsán

"Akasztással fenyegetett meg a román kormányfő román állampolgárokat.

Nem rablógyilkosokat fenyegetett meg akasztással a bukaresti szerzet, hanem olyan embereket, akik vállalják identitásukat, sőt azt ki is akarják fejezni nyilvánosan, mégpedig olyan jelképekkel, amilyeneket sehol a világon nem tiltanak.

 

A horogkeresztért nem fenyegetett volna halállal a román politikus.

A szélsőséges román figura azt közölte, hogy aki székely zászlót függeszt föl épültre, oszlopra, azt őt magát is fel fogják lógatni büntetésül. A gyűlölködő személy ezt európai uniós tagállami miniszterelnökként televíziós nyilatkozatban jelentette ki.

Hungarofób. Azaz rasszista.

Ennélfogva a botrány nem Bukarestben pattant ki, hanem Brüsszelben. Tudniillik a rasszizmus ellen olykor hisztéria-kitöréseket bemutató EU-vezetők ezúttal némák maradtak. Azaz jóváhagyták, hogy egy európai uniós államvezető nyíltan rasszista kijelentést tegyen. Ebből a szempontból nincs jelentősége annak, hogy a romén figura közben lemondott a miniszterelnökségről.

Így is, úgy is, gyilkosságsorozattal fenyegetőzött.

Ha gyilkosságsorozattal állami vezető fenyegetőzik, akkor ez egyértelműen terrornak minősíthető. Tudjuk, hogy a XX. század harmincas-negyvenes éveiben egy nagy nyugat-európai országban az állami vezetők népirtással fenyegetőztek, és azt meg is valósították.

Terroruralmat alakítottak ki.

Ma ugyanehhez fogott hozzá egy bukaresti szerzet, és senki nem kiáltotta: állítsátok meg Arturo Uit. Nincs Bertolt Brechthez hasonló személyiség sem Erdélyben, sem Romániában, ez is sajnálatos, az azonban felháborító, hogy Brüsszelben sincs.

Brüsszel cinkos némaságot vállalt a vétkessel.

Önmagában ezért a némaságért azonnal meneszteni kell(ene) a konyakfelhőket eregető elnököt, s vele együtt lakájait is. És ki kellene tiltani az Európai Parlamentből azokat a szélsőségeseket is, akik harsány hisztériarohamokkal támadják Magyarországot a …

Miért is?

Magyar politikusok senkit nem fenyegetnek akasztással. Még az a szélsőséges sem mondott halálos fenyegetést, aki a korosodó hölgyeket „öregecskedő feleségeknek” minősítette, az arab futballistákat terroristáknak bélyegezte, 2006. október 23-án pedig viperásokat vezényelt jogszerűen demonstráló európai uniós polgárokra.

Az Európai Unió vezérkara megbukott.

Ismét felfénylett a kettős mérce: a hivatalos magyarellenesség. A szélsőséges román figura ugyanis nem mert volna tömeges akasztással fenyegetőzni, ha nem tapasztalta volna, hogy az Európai Unió központjában immár hivatalossá vált a hungarofóbia.

Azaz a rasszizmus.

A román tévényilatkozat így nem elsősorban Bukarestben, hanem Brüsszelben robbantott ki botrányt. Világossá vált, hogy a rasszizmus ellen oly bőszen – és többnyire jogosan – hisztériázó uniós vezéralakok egy bizonyos rasszizmus fölött szemet hunynak."

 

  • gondola.hu, Kovács G. Tibor: BBB – A Bukarest-Brüsszel botrány

Sz-h: megjegyzés: időközben elhatárolódott a vezető román kormánypárt volt miniszterelnökének fenyegetőzésétől, ezt a pártvezér jelentette be.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog