AZ interneten találtam a képet Nagyváradon készült (van humoruk)  megtudjuk, hogy az állatkert minden nap nyitva van, gondolom választás napján is. (Fotó: mesenincs.blog.hu)

 

Gondolom „sokakat foglalkoztat a kérdés” hogy ki lesz az aki még öt évet sétáltat minket a szakadék szélén az orrunknál fogva. Az első fordulóban igaz-e nem kérdés … a rendes magyar ember számára, de azután?
Na de álmatlan éjszakákat hozhat a második forduló, már ha lesz. Az Europa FM által az IMAS közvélemény-kutató cégtől rendelt felmérés szerint a legmeglepőbb fejlemény, hárman is bekerülhetnek.

 

Mircea Diaconu (második) mint színésznek halvány fi… sin, hogy mit jelent államelnöknek lenni. Ezt ő maga is kijelentette „Fogalmam sincs az egészről és nem is számítottam, hogy megnyerem”. Csak annyit akartam, hogy olyasmiket mondjak el a kampányban amiket mások nem tesznek meg – nyilatkozta.
Na de mivel Románia a korlátlan lehetőségek országa, ha a színész pajtás lesz az első (kivárjuk), a sarkalatos kérdés, hogy miként fog játszani, shakespeare-iben, amikor időnként hátba döfnek valakit, esetleg Ion Luca Caragiale stílusban és hasunkat fogva röhöghetünk. Nem szükséges nagy fantázia erőfeszítés, hogy elképzeljük: a magyar emberek nem sokkal több jóra számíthatunk.

Viorica Dăncilă (harmadik) a jelenleg még regnáló kormányelnök asszony, nagyon kapaszkodik, mint kormányfő pocsékul vezette az országot. Ne gondoljuk, a választások utánra se fog megváltozni a vezetői készsége és a szellemi képessége. Esetleg a bakikon tovább kacaghatunk. Gondolom az utóbbi nem jön be mert nem sok esélye van, hogy felkapaszkodjon a pódium felső fokára.

Itt van az első esélyes Klaus Iohannis a felmérés szerint 45,7 százalékot tudhat magának. A rendes magyar emberek akik szavaztak öt évvel ezelőtt még emlékezhetnek, hogy a magyarok segítették a trónra a szászból átvedlett románt. Meg is köszönte, ha tehetné a földbe döngölné a magyarokat. Hagyomány szerint míg szász volt se szerette a magyarokat, amióta minden román elnöke lett azt fújja, „Romániában nem létezik magyar kérdés, ez megoldva”. Meg vagyunk áldva.

Gondolom második fordulóban is eltudja, minden magyar ember dönteni, hogy kire(ne) szavazzon.

Tóth

Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog