December elsején indul az egy hónapos ünnepváró programsorozat

Ünnepváró - karácsonyra és újévre hangoló programsorozat néven indul útjára ebben az évben is a kézdivásárhelyi önkormányzat ünnepi eseménysorozata. A programhoz rendszerint több civil szervezet és alapítvány csatlakozik ötletekkel, ajánlatokkal, a református és katolikus egyházközség szervezésében pedig minden szombaton együtt gyújthatjuk meg az adventi gyertyát a város főterén.

 

 December elsején az első adventi gyertya meggyújtásával, valamint az ünnepi kivilágítás felkapcsolásával veszi kezdetét a programsorozat, és – immár hagyományosan – a Városi Színház szilveszteri előadásával zárul. A szombati gyertyagyújtásokon a városi iskolák és óvodák működnek közre, valamint egyházi kórusok. Az utolsó gyertyagyújtásra a Vigadó Művelődési Ház hosszabb ünnepi előadással készül, ennek részleteire még visszatérünk.

 December 5-én, miután a városi óvodásokat megörvendeztette, a főtérre érkezik a Mikulás, hogy egy-egy csokival kedveskedjen a gyerekeknek. December 7-én mézeskalács és karácsonyi muffin díszítés lesz a Süti Éden szervezésében, ezt követően megnyitja kapuit a Felsőháromszéki Kézműves Egyesület népművészeti kiállítása a Vigadó Művelődési Ház Galériájában. A minden hónap második szombatján megszervezett vásár ezúttal karácsonyi jelleget ölt, és nem csak ínycsiklandozó finomságokkal, de karácsonyhoz köthető tárgyakkal is várja az érdeklődőket.

 A tavaly hatalmas sikernek örvendő Karácsonyi Gyermekváros idén is megvalósul, a kézdivásárhelyi civil szervezetek összefogásának köszönhetően, újra kitárja kapuit Kézdivásárhely mesevárosa. Mikulássarok, vásári forgatag, szabadtéri és beltéri játékok, élő Betlehem, és sok-sok meglepetés várja a családokat. Karitatív akcióra is készülnek, így mindenki karácsonya szép lesz. Az esemény társszervezője az Aktív Nők Egyesülete, a rendezvény főtámogatója és megálmodója a Wegener Pro Sanitate Alapítvány.

 További hagyományos programok lesznek a Molnár Józsiás Általános Iskola zenetagozatos diákjainak és tanárainak karácsonyváró koncertje, a Tanulók Klubja karácsonyi koncertje, valamint a Boldog Özséb Plébánia felnőtt- és gyermekkórusának műsora a templomban. A sorozat bizonyára egyik legvártabb eseménye idén is a Rockkarácsony lesz, amelyen pénteken a White Night, a Subrune, az Exit, az LSD (Loud Sound Dealers) és az Emberi dolgok – Ossian Tribute Band, szombaton Luppinger Attila, a Lady & The Tramps, a DE – Pink Floyd Tribute,a Kontrax és a Our Last Drop zenekarok lépnek fel - közölte a város kommunikációs irodája.

 

Részletes program a www.kezdi.ro honlapon.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog