Indul a 2019/2020-as Hangversenyévad

Október 20-án, vasárnap nyitja kapuit az idei Hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első meghívott előadója a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera. A hangversenyévad helyszíne továbbra is a Tamási Áron színház nagyterme, de kivételt képez a nyitóhangverseny, illetve a december 13-i karácsonyi nagykoncert, amelyeknek a Krisztus Király Római Katolikus Templom fog otthont adni.

Az idei Hangversenyévad várható programja: 

 

október 20. – MAGYAR NEMZETI ÉNEKKAR, KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERA

november 22. – CSÍKI KAMARAZENEKAR 

december 13. – SEPSISZENTGYÖRGYI ÉS MEGHÍVOTT MUZSIKUSOK, VALAMINT A VOX HUMANA, PRO MUSICA ÉS A LAUDATE KAMARAKÓRUSOK

február 21. – BRASSÓI FILHARMÓNIA 

március 15. – GEORGIUS KAMARAZENEKAR 

május 8. –  PLUGOR SÁNDOR MŰVÉSZETI LÍCEUM KONCERTJE

május 22. – BRASSÓI FILHARMÓNIA 

A hangversenyévaddal egyidőben indul a Leckehangverseny 2019/2020-as évadja is. A Leckehangversenyeknek a tavalyhoz hasonlóan a Tamási Áron Színház ad otthont. Az első leckehangverseny október 18-án, pénteken lesz megtartva. Műsoron lesz többek között a Mezei egér – házi egér zenés mesejáték, az 50 perc a föld körül, a Straussz dinasztia és más művek.

Az idei hangversenyévadra már kaphatóak a bérletek a Városi Kulturális Szervezőirodában. A hét koncertre érvényes felnőtteknek szóló bérlet ára 130 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 70 lej, a nagycsaládosoknak szóló bérlet pedig 30 és 17 lejbe kerül.  A hangversenyévadra a jegyek ára 30, illetve diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 15 lej. A megnyitó hangversenyre a belépés ingyenes.

A Városi Kulturális Szervezőiroda  hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 13 óra között tart nyitva (cím: Szabadság tér 1., Sepsiszentgyörgy, telefonszám: 0267-312104).

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog