A Székelyek Világszövetsége esszépályázatot hirdet

A Székelyek Világszövetsége esszépályázatot hirdet nem kizárólag, de főként székelyföldi középiskolás diákok számára az alábbi címmel:

"Miért vallom székelynek magam?"

A pályázat nem titkolt célja erősíteni a fiatalokban a székely nemzeti identitást, közelebb hozni a múltunk megismeréséhez, jelenünk megértéséhez és megmaradásunk szükségességéhez!


A pályázat ötlete már bemutatásánál nagy népszerűségnek örvendett a november havi, alapító tagsági gyűlés napirendi pontjaként, és kis módosításokkal egyöntetűen elfogadásra került. Megvalósítása teljesen a szervezet költségére történik, díjazásai adományokból finanszírozódnak!

A Pályázat feltételei a következők:

A pályázatra 9-12. osztályos líceumi, gimnáziumi, illetve szakközépiskolai tanulók jelentkezését várjuk, elsősorban de nem kizárólag a történelmi Székelyföld területéről (Maros, Hargita és Kovászna megyékből).
A pályázat címével összhangban a székely identitás megélésével összefüggő írásokat várunk, elsősorban személyes, családi és a közösséggel kapcsolatos élmények feldolgozásával.
Az esszé terjedelme 3-5 A/4-es oldal közötti legyen, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel és 2,5 cm-es margókkal íródjon (vagyis körülbelül 5-8 ezer karakter)
A kész műveket a szekelyekvilagszovetsege@gmail.com e-mail címre várjuk.
Az e-mailben kérjük tüntessék fel a pályázó nevét, lakhelyét (megye, település), és azon elérhetőségét (e-mail cím vagy postacím) amelyen értesíthetjük az eredményről.
A pályázat benyújtásának határideje 2019. február 15. A pályázatokat a bírálóbizottság elbírálja, a díjak átadására, ettől eltérő tájékoztatás hiányában, 2019. március 15-én kerül sor azon iskolában, ahonnan a legtöbb pályamű érkezett. (A pályázókat erről időben értesítjük.)
Az első helyezett 200 euró, a második helyezett 100 euró, a harmadik helyezett 50 euró pénzjutalomban részesül, a 4-10. helyezettek tárgyjutalomban részesülnek. Az 1-10. helyezettek mindegyike elismerő oklevélben is részesül.
A pályázat lejárta után a pályaműveket közzétesszük a Székelyek Világszövetségének facebook oldalán ahol a legnépszerűbb esszé közönségdíjat kap.
A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a díjazott műveket a Székelyek Világszövetsége a honlapján megjelentesse.
A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatait a Székelyek Világszövetsége a pályázat elbírálásával és pályázattal kapcsolatos kapcsolattartással összefüggésben kezelje.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog