Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Gyakorlati környezet megteremtése a szakoktatásban tanuló diákok számára Sepsiszentgyörgyön

A projektünk célja, hogy 150 sepsiszentgyörgyi szakiskolás diák olyan gyakorlati szaktudást sajátítson el a mechanika, elektronika és autószerelés területén, amelyet munkahelyeiken alkalmazhatnak. Programunkkal feltett szándékunk, hogy jobbá tegyük, bővítsük a diákok gyakorlati készségeit, összekötve a helyi munkaerő piaccal.

Partnereink, akik segítenek a terveink lebonyolításában: a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ami a helyi vállalkozókat tömöríti), a Kristo SRL, Sepsiszentgyörgyi Autószerelők Egyesülete (ASASF), Ariadne Impex SRL és a Puskás Tivadar Műszaki-Tudományos Alapítvány, amely a három szakot működteti. Mindezek alapján szándékunk, hogy beazonosítsuk, bevonzzuk, illetve nem utolsó sorban bővítsük a partnereink körét. Ahhoz, hogy hatékonyabbá tegyük a célkitűzésink, a diákok a gyakorlati tevékenységeket a Puskás Tivadar Líceumban és a partner cégeknél fogják folytatni.
A programban részt vevő 150 diák tanácsadáson, illetve szakmai tájékoztatókon fog részt venni, ami mellett legalább 30 tanuló már a meglevő tudását fogja bővíteni azáltal, hogy 3 cégnél fog bekapcsolódni a munkálatokba. Ekképp, a szakmai versenyeken eredményeik függvényében 18 diák díjazva lesz. Partnerhálózatunknak és a helyi alkalmazottaknak a kerekasztal beszélgetéseink, valamint a nyílt napok keretében fog lehetőségük nyílni, hogy szakmai eszmecserét folytassanak, emellett látva a diákok gyakorlati tevékenységeit munkaerő utánpótlás választási lehetősége is adódik. A projektnek 24 hónapos kimenetele van és összköltségvetése 1.000.629.27 lej.

A projektet az Európai Unió támogatja: az Emberi Szociális a Humánerőforrás Operatív Alap 2014-2010, MySims kód: 108923.

Kapcsolat: Mihálcz Szende, projekt manager, - tel.: 0758-802-406, e-mail: szende.mihalcz@gmail.com

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog