A kézdivásárhelyi Katona Tamás is ott lesz a 2019-es A Dalban


MTI Fotó: Bruzák Noémi

Több erdélyi érdekeltségű résztvevője is lesz a 2019-es magyarországi Eurovíziós Dalfesztivál előválogatójának, A Dalnak. A 30 legjobb produkció közé került például a most nagyon népszerű USNK Posztolj című dala, amelyet ByeAlex írt, de ott lesz a bánffyhunyadi származású Antal Timi is, aki Demko Gergővel közösen adja elő a Kedves Világ! című szerzeményt, illetve a kézdivásárhelyi YesYes zenekar egyik tagja, Katona Tamás is, aki az Incomplete című számot énekli. 

 

A Duna Televízió jövőre is nézőivel közösen keresi Magyarország dalát, amely 2019-ben megmozgatja az egész országot. Az elmúlt hét évad sikerét bizonyítja, hogy az előadók és a zeneszerzők számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre: ezt jelzi a pályázatra idén beérkezett 416 dal is.

A nyolcadik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki együttes erővel a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. „A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója” és a „A Dal 2019 Felfedezettje” elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, valamint „A Dal 2019 nyertese” képviselheti Magyarországot Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, jövő májusban.


A zsűri (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A Dal 2019 élő adásait
január 19-től, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. Az, hogy melyik lesz Magyarország legjobb dala, a február 23-i döntőben derül majd ki.

 MTVA Sajtóközleménye nyomán

Jövőre is négytagú zsűri véleményezi a dalokat. Both Miklós, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője negyedik alkalommal mond véleményt, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa másodszor tér vissza A Dal stúdiójába. Mellettük két új zsűritagot láthatnak a nézők. Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár szerint nagyon fontos, hogy benne legyen a dalban az előadó egyénisége, és ezt át is tudja adni a közönségnek. „A Dal mezőnyében már nem teljesen kezdő előadókat láthatunk, így a technikai tudás mellett én a kísérletező kedvre és az egyéniségekre fogok fokozottan figyelni” – nyilatkozta. A negyedik zsűritag 2019-ben Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere lesz, aki tapasztalataival igyekszik majd segíteni a versenyzőket. „A művészetekben a lelkünk számít: a lényeg, hogy találjak valamit a dalban, ami megpenget valamit bennem. Ezen kívül a dalszövegek minőségére is kifejezetten figyelni fogok” – árulta el. Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

 

 

Fehérvári Gábor Alfréd új műsorvezető társsal köszönti a Duna Televízió nézőit hétről hétre: Dallos Bogi neve a műsor minden rajongójának ismerős lehet, hiszen az énekes-műsorvezető a dalválasztó-show három korábbi szériájában is versenyzőként állt a színpadon. „Ez az eddigi legnagyobb rám váró szakmai kihívás. Megtisztelő feladat egy ilyen nagy volumenű show-műsort vezetni. Előnynek érzem, hogy Freddie-hez hasonlóan a versenyzői oldalon is álltam már, mert így teljesen azonosulni tudok az indulók érzéseivel. A korábbi évadok bizonyítják, hogy milyen sokszínű ez a műsor, és hogy egy jó dal, műfajtól függetlenül utat tör magának” – nyilatkozta Bogi.

 

A műsorvezető páros a december 3-ai sajtótájékoztatón jelentette be A Dal 2019 mezőnyébe beválasztott 30 dalt.

 

 

 

 

 

A Dal 2019 mezőnye (előadó – dalcím):

 

Acoustic PlanetNyári zápor

Antal Tímea feat. Demko GergőKedves Világ!

Berkes OlivérLighthouse

DENIZIde várnak vissza

DianaLittle Bird

Fatal ErrorKulcs

GotthyCsak 1 perc

Hajdu KláraYou're gonna rise

Hamar BarniWasted

Heatlie DávidLa Mama Hotel

KonyhaSzázszor visszajátszott

KYRAMaradj még

Leander KillsHazavágyom

Mocsok 1 KölykökEgyszer

Monyo ProjectRun Baby Run

Nagy BogiHolnap

NomadA remény hídjai

Oláh GergőHozzád bújnék

Pápai JociAz én Apám

Pátkai RozinaFrida

PetruskaHelp Me Out of Here

Ruby HarlemForró

SalvusBarát

Szekér GergőMadár, repülj!

The MiddletonzRoses

The Sign Ő

USNKPosztolj

Váray LászlóSomeone who lives like this

Vavra BenceSzótlanság

YesYesIncomplete

 

Érdemes majd követni A Dal 2019 honlapját (adal.hu), valamint a Facebook és Instagram oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalom, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog