Az MTVA köszönti az idén 85 éves Sára Sándort

Filmjeivel köszönti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az idén 85 éves Sára Sándort, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjas operatőrt, rendezőt, a Balázs Béla Stúdió és a Duna Televízió alapító tagját. A számtalan díjjal kitüntetett művészt 1993-ban Csoóri Sándor kérte fel az akkor induló Duna Televízió vezetésére, amelynek hét éven keresztül volt az elnöke. Filmjei bejárták a nagyvilágot, számos hazai-és nemzetközi fesztiválon ismerték el alkotásait díjakkal.

 

 A főként dokumentumfilmjeiről és egyedi képi világáról ismert Sára Sándor meghatározó alkotásait nézhetik meg az érdeklődők 2018.november 28. és 2018. december 20. között a Duna Televízió, Duna World, valamint az M5 csatorna műsorán.

A művész születésnapján, november 28-án az M5 kulturális csatorna 21.55 perctől adja a Feldobott kő című magyar filmdrámát, majd közvetlenül utána kezdődik a Krónika - A 2. Magyar Hadsereg a Donnálcímű fekete-fehér dokumentumfilm-sorozat egyik epizódja. Sára Sándor filmjében megszólalnak egykori tisztek, köztük magas rangú vezérkari tisztek a legfelsőbb hadvezetésből, minisztériumból és a frontról is, valamint közkatonák és munkaszolgálatosok is.

 Másnap, november 29-én ugyancsak a Duna Televízión az 1965-ös Tízezer napcímű játékfilmet 23.55-ös kezdettel nézhetik meg, amely a szegény ember sorsát járja körül. Egy nappal később, november 30-án ugyanitt láthatják a Lefegyverzett ellenséges erők első részét, a második részt pedig december 7-én.

 Decemberben a 80 huszár,A mérkőzés, a Holnap lesz fácán látható a Duna Televízión, a Duna World műsorkínálatában pedig december első hétvégéjétől vasárnaponként az Amrita Sher-Gil, Sára Sándor háromrészes, lírai hangulatú, Amrita Sher-Gil indiai és magyar származású festőművészről szóló dokumentumfilmje szerepel.

 Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog