Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Hetedhét kaland az M2 Petőfin!

Sokak példaképe lehet a tizenkét éves Kiss Vince. Tudatosan tervezi a jövőjét és mindent meg is tesz azért, hogy elérje céljait. Igen fiatalon, négyévesen kezdett futballozni, azóta sok érem és kupa került a gyűjteményébe, amit kitartásával és technikás játékával szerzett. Nagypapájától kapott becenevéről, családjáról is sokat megtudhatnak a pénteki adás nézői. Hogy mivel foglalkozik még szívesen a focin kívül? — Kiderül a műsorból.

 

Csabival együtt a Bartók Béla Emlékházba látogat el a Hetedhét kaland stábja. Ez a gyönyörű környezetben álló, Csalán utcai ház a kiváló magyar zeneszerző amerikai emigrációja előtti, utolsó magyarországi lakóhelye volt. Az emlékház felújítása után különleges zenei eseményeknek, koncerteknek is helyet ad, emellett az idelátogatók méltó környezetben tekinthetik meg Bartók Béla kedves használati tárgyait. Térképen is figyelemmel követhetjük a távoli tájakra vezető, és a Kárpát-medencét behálózó gyűjtőútjainak állomásait. Egykori dolgozószobájába is bepillanthatunk, ahol a nagy zongoráját, íróasztalát is megtaláljuk, rajta a mai gyerekek számára már szinte ismeretlen fonográffal és írógéppel. Megannyi érdekes tárgy tesz tanúságot a zenei géniusz és családja mindennapjairól.

 

Adás: M2 2018. szept. 7. péntek 16.30

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog