Kézdivásárhely: az aradi vértanúkra emlékeztek

Kézdivásárhelyen a hagyományokhoz híven a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán a Vetró András által készített domborművek előtt az 1849. október 6-án Aradon kivégzett tizenhárom vértanú és a Pesten ugyanezen a napon kivégzett gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnök emléke előtt tisztelegtek.

 A megemlékezésen részt vettek nagy számban a Nagy Mózes-líceum, valamint a Református Kollégium diákjai.

 Az irodalmi emlékműsort Rancz-Gyárfás Zsuzsa a Református Kollégium, illetve a Nagy Mózes Elméleti Líceumból Rancz Teréz, Nagy Babos Edit, Tamás Annamária és Nagy Babos Tamás tanárok állították össze. A zenei összeállítás Pakó László zenetanárt és Ruszka Sándor református lelkészt dicséri. Jelen voltak a ’48-as hagyományőrzők, a vitézi rend tagjai, valamint a Székely Nemzeti Tanács képviselői és a város vezetését a polgármester és alpolgármester képviselte.

A vértanúk emlékfalának megkoszorúzásával és himnuszaink eléneklésével zárult a megemlékezés.

 

 Szék-helyek; Fotó: Tóth László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog