Kézdivásárhely: ne korlátozzák létterünket az autók

Egy közösség emberekből áll azok építették a várost maguknak a főterünket is őseink maguknak és nekünk építették, nem az autóknak. Nem elfogadható, hogy naponta többször egy ilyen kis városban forgalmi dugó alakuljon ki, az úttesten átkelni a gyalogosnak a sok autó miatt csúcsforgalomban embert megpróbáló mutatvány.

Nem beszéltem akkor még a szennyeződésről. Szerencsénkre huzatos a város és nem érződik a kipufogó gáz szaga , de ne gondolja senki, hogy ettől még az életünket nem szennyezi.
Sétálható teret kérünk a központba, ahol le lehet ülni, a kismamák a gyerekkocsit tolhatják és a kicsinyek lentebb nem a benzingőzt szívják magukba, bebiciklizhető várost kérek-kérünk. Azzal gondolom nem vagyok egyedül, hogy ezért áldozatot, esetleg pénzügyit is hoznék arra, hogy radikálisan átformáljuk ennek a kisvárosnak az arculatát. A főtér legyen a miénk és nem az autóké. Adjuk a városnak polgári arculatot, vezessük már be a huszonegyedik századba településünket úgy, hogy utódaink is érezzék magukénak.

T.L.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog