Nemzetközi sajtó: életveszélyesen megfenyegették Kurz osztrák kancellárt

Sebastian Kurz

Életveszélyesen megfenyegették Sebastian Kurz osztrák kancellárt. A fenyegetések nyomán az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) hétfőn nyomozást indított.

 


Az Österreich című újság erre vonatkozó korábbi értesülését hétfőn délután az APA hírügynökségnek a bécsi belügyminisztérium, illetve a miniszterelnöki hivatal is megerősítette.

Az újság szerint az életveszélyes fenyegetések azt követően terjedtek el, hogy a kancellár bejelentette több mecset bezárását és több tucat imám kiutasítását.

A minisztérium és a kancellár hivatala közölte: szigorították a védelmi intézkedéseket Kurz körül.

Az osztrák hatóságok azt gyanítják, hogy a fenyegetések török bevándorlóktól származnak.

Véget akarunk vetni az emberkereskedelemnek!"

Matteo Salvini kijelentette, hogy a migránsokat szállító következő hajót sem engedi be olasz kikötőkbe – írta az MTI.

 

A tíz napja beiktatott olasz belügyminiszter egy milánói sajtótájékoztatón kijelentette:

felemeltük a szavunkat és megérte!".

Arra utalt, hogy nem engedélyezte az SOS Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) közös hajójának, az Aquariusnak a kikötését az olaszországi partokon. Matteo Salvini hangsúlyozta, hogy a korábbi balközép olasz kormány nem zárta le a kikötőket, viszont a mostani római kormány ezzel a lépéssel "kontinentális" üggyé emelte a migráció problémáját, amelyre európai választ kell adni.

Kijelentette, hogy a Földközi-tengeren spanyol, francia, német, holland és más nemzetiségű nem kormányzati szervezetek (NGO) tevékenykednek, egyetlen olasz szervezet vagy olasz felségjelzésű hajó sincsen közöttük, eddig mégis kivétel nélkül az olaszországi partokra szállították a migránsokat.

Az olasz belügyi tárca vezetője megjegyezte, "ez csak az első lépés volt, ezzel még nem zárult le a játszma"

Trump megoszthatja Európát  (Sputnik)

Niels Annen német külügyi államtitkár azt mondta, megosztottságot okozhat Európában az amerikai elnök azon kezdeményezése, mely szerint Oroszországnak újra csatlakoznia kellene a G7-csoporthoz.

Donald Trump amerikai elnök közleménye szerint Oroszországnak újra csatlakoznia kell a G7-csoporthoz, ami azzal fenyeget, hogy újabb nézeteltérés keletkezhet az európai országok közt – mondta Niels Annen német külügyi államtitkár egy hétfői sajtótájékoztató során.

Forrás: 888.hu/pestisracok.hu/sputnik.com

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog