Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Az olaszoknak sem tetszik a brüsszeli politika


Giovanni Tria (Ansa/Carconi/Corriere della Sera) 

Olaszország új gazdasági minisztere Giovanni Tria arról beszélt a Corriere della Sera olasz lapnak adott interjúban, hogy  brüsszeli központosítási törekvésekkel szembemenő politikát fog folytatni, az eurót ellenben megtartanák.

 

 Vannak bizonyos piaci tényezők, melyek az euróövezetből kilépésre ösztönzik az olasz kormányt, de ennek ellenére eltökéltek azzal kapcsolatban, hogy a kilépés irányába ható erőket ellensúlyozzák - mondta.

Bár a kormány hivatalos álláspontja szerint nem törekszik a kilépésre, a kormány több tagja korábban nyíltan beszélt arról, hogy Olaszország fel kellene hagyjon az euró használatával. Matteo Salvini, aki jelenleg belügyminiszteri posztot tölt be, azt mondta, népszavazást kellene kiírni azzal kapcsolatban, hogy Olaszország visszatérjen-e a nemzeti fizetőeszköz használatára.

"Egy élénk politikai vita normális a kormány kezdetén. Van egy koalíció, melynek különböző nézőpontjai vannak. Ez egy kezdeti helyzet. De van egy program, és minden tekintetben figyelmet kell fordítani arra, amit a kormány mond és tesz, kezdve a Tanács elnökével " (...)

"A kormány nemrég lépett hivatalba, nem számíthatunk arra, hogy számokat mutasson be egy átfogó felülvizsgálat előtt. Az új adatokat a  jegyzékei szeptemberben jelennek meg. Ezek  teljes mértékben összhangban állnak az adósság / GDP arány csökkentésére irányuló úton való folytatással. Ez a kormány kifejezett célja, amelyen a Tanács elnöke egyértelmű nyilatkozatot tett. Semmi kétség. Mindenesetre   folytatni fogja az EU Bizottsággal folytatott folyamatos párbeszédet. Mint mindig " - nyilatkozta Giovanni Tria

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog