Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Oroszország és Kína együtt akadályozza meg más állam katonai beavatkozását, ha az ENSZ-mandátum nélkül történik


Foto: sputnyik

Oroszország és Kína együtt akarják megakadályozni más államok jövőbeli katonai akcióját, ha az Egyesült Nemzetek Szervezetét megkerülésével történik. Ez világosan kitűnik a két ország elnökének, Vladimir Putin és Xi Jinping által elfogadott  pekingi ülés nyilatkozatából.

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa visel az elsődleges felelősséget a világbéke és a világ biztonságát illetően, áll a nyilatkozatban. 
Oroszország és Kína tovább szeretné erősíteni a világtanács vezető szerepét.
Ennek során mindkét ország szembeszáll azzal, hogy államok katonai akciók végrehajtását kíséreljék meg egy másik országban az ENSZ Biztonsági Tanácsa mandátuma vagy az adott állam hozzájárulása nélkül.

A két elnök a két ország történetének legnagyobb atom együttműködési szerződését kötötte.

Hszi elnök Putyint az első államelnökként a Barátság rendjével tüntette ki, ami a legfontosabb kínai kitüntetés.

SPUTNIK NEWS

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog