Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Robbantsák fel az új Krím-hidat!

Az amerikai főváros egyik véleményformáló internetes portálja és hetilapja, a Washington Examiner azzal kezdi a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő, Európa leghosszabb hídjának keddi felavatásáról szóló cikkét, hogy azt Putyin (szörnyű!) orosz (szörnyű!) elnök (ez esetben szörnyű!) személyesen (szörnyű!) hajtotta végre. „Megszokott virtuskodásával” – írják a bevezető mondatban.

 

A cikk címe:

„Ukrajnának fel kell robbantania Putyin krími hídját!”

Második mondat:

„Ukrajnának a híd egyes elemeit most el kell pusztítania”.

Mielőtt a tömeggyilkosságra uszító cikk további részleteit ismertetnénk (kedves MTI, kedves közszolgálat, kedves…, a világért se szóljatok erről, mint ahogyan arról sem, hogy tegnap Trump elnök a migránsokat „nem embereknek, hanem állatoknak” nevezte, mint a Fox Newsból megtudhattátok), jöjjön néhány mondat „háttérkép”.

A Washington Examiner a Clarity Media Csoport nevű konszern egyik terméke. Tulajdonosa nem Mészáros Lőrinc, hanem Philip Anschutz. Vezető szerkesztője Philip Klein, mint a Wikipedia angol szócikkében olvashatjuk. Ott áll az is, hogy e hetilap 2008-ban John („Orbán neofasiszta diktátor”) McCain elnökjelöltségét támogatta.

Más forrásokból tudjuk, hogy a Krím-félsziget lakói oda vannak a boldogságtól a Kercsi-szoroson átívelő, 19 kilométer hosszú híd részleges megnyitása okán. „Ezer éves álmunk valóra vált”, mondják sokan. A vasúti szakasz jövőre lesz kész. Maximális kapacitása elérésekor napi 40 000 autó haladhat át rajta. A rajta áthaladó vasutak évente legalább 14 millió utast és 13 millió tonna rakományt szállíthatnak.

A teherautók az orosz szárazföldtől 20 perc alatt érhetik most már el a Krím-félszigetet ahelyett, hogy órákat, sőt napokat várjanak a kompra.

A híd építését és megnyitását az amerikai külügyminisztérium és Nagy-Britannia is elítélte. Nemzetközi jogot sért, a megszállt Ukrajna, és a szokásos szövegek…

Most pedig vissza a Kijevet tömegmészárlás elkövetésére buzdító cikkhez. Mely szerint „e híd felháborító sértés Ukrajna alapvető hitelére, mint nemzetre nézve”. Plusz ezzel Putyin „formálisan, fizikailag és lélektanilag kisajátította Ukrajna területét”.

„De szerencsére Ukrajnának van eszköze arra, hogy légitámadásokat hajtson végre a híd ellen olyan módon, ami azt legalább ideiglenesen használhatatlanná teszi. Mert jelentős erejével az ukrán légierő csapást tudna mérni a hídra, miközben csökkenteni tudná az azon áthaladás közben megöltek számát”.

Lovas István

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/washington-examiner-ukrajnanak-robbantsa-fel-az-uj-krim-hidat-3106666/

 

A széles körben olvasott amerikai Huffington Post internetes hírportál arról számol be, hogy Donald Trump amerikai elnök kaliforniai vezetőkkel szerdán tartott megbeszélésén ismét „állatoknak” nevezte a migránsokat. Azt mondta: „Ezek nem emberek, hanem állatok”.

x

Erdogan török elnök kijelentette: a Gázai-övezetben történt erőszak mutatja, hogy az ENSZ „összeomlott”. Azt mondta, „Ha az izraeli zsarnoksággal kapcsolatos hallgatás folytatódik, a világot gyorsan olyan káoszba viszi, ahol a banditizmus az úr”, majd biztosította a, mint mondta, népirtásnak kitett palesztin népet országa támogatásáról, idézi őt a PressTV iráni tévéhálózatangol nyelvű szolgálata.

x

Obama elnök idején az amerikai kormány ahelyett, hogy megkereste volna az Iszlám Állam ellen harcoló mérsékelt erőket, a nekik szánt hadfelszereléseket és lőszereket egyszerűen az al-Kaida terrorcsoportnak és az ahhoz tartozó al-Nuszra dzsihadistáknak adta át, erősítette meg az amerikai Fox News televíziónak az az ember, aki maga intézte az ügyet, ezzel megerősítve azt a vádat, amelyet az Obamát és külügyminiszterét, Hillary Clintont támogató sajtó összeesküvés-elméletként intézett el.

x

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök elmondta, Hszi Csin-ping kínai elnök biztosította őt, Kína nem engedi, hogy kibillentsék elnöki pozíciójából és hogy országa „a kutyák martalékává” váljon, idézte őt a Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog