Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Szijjártó elküldte a Soros-tervet Van der Bellennek – a média széthazudta

UNZENSURIERT

A tényleg kiváló, független osztrák hírportál (neve Cenzúrázatlant jelent) fősodratú társaitól eltérően most is a tényeket ismerteti olvasóival. Ezúttal arról, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter május 8-án elküldte Alexander van der Bellen osztrák elnöknek azt a tervet, ahogyan Soros szerint úrrá kellene lenni a menekültválságon. A (zöldpárti) elnök számos linket is kapott a Soros-féle terv válogatott részeire.

A „komoly médiumok” azonban ismét hamisan adták vissza a Soros-tervet, írja az Unzensuriert. Arról a „minőségi” médiáról van szó, ahol a migrációs témával mindenhogyan foglalkoznak, csak tárgyilagosan nem, teszi hozzá.

Úgy viszont feltétlenül, hogy olvasóikat félrevezetik. Mint ez esetben is. De a félrevezetés igen súlyos.

Hogyan is szól Soros migránstervének első pontja Soros megfogalmazásában? Így:

„Először is, az EU-nak legalább egymillió menekültet kell befogadnia évente a belátható jövőben. És ennek érdekében a terhet tisztességes módon kell elosztania.”

E pontot az osztrák fősodratú média teljes mértékben elhallgatta. De volt, ahol meghamisították a szöveget. A „kell befogadnia” helyett az „azzal kell számolnia” kifejezést használták, vagy pedig az egymilliót egyszerűen 300 ezerre csökkentették.

A Kleine Zeitung például azt hazudta, hogy Soros, noha először egymillió menekült befogadásáról beszélt, később azt korrigálta 300 ezerre. Ugyanezt tette a Kurier, azaz az egymillió helyett háromszázezerről írt.

A Die Presse ezzel a címmel tálalta azt a levelet, amelyet Szijjártó küldött Van der Bellennek: „Ez tehát a Soros-terv”.

A napilap a cikk elé ezt az összefoglalót helyezte el: „A magyar külügyminiszter elküldte Alexander Van der Bellen szövetségi elnöknek a »Soros-tervet«, ami egy A4-es formátumú lapon lévő hat idézet gyűjteménye. A levél a Presse birtokában van”.

Ez is tudatos félretájékoztatás, írja a cikk. Ugyanis a magyar külügyminiszter az általa idézett pontokat nem „terv” címmel látta el, hanem szó szerint ezt írta, „A Soros-terv legfontosabb pontjai – forrásokkal ellátva”. Amikor Soros önmaga beszél saját tervéről, akkor ennek eltagadása már Pravda-szerű. De a Presse a citátumok szövegét is megváltoztatta.

 

Lovas István

 

Forrás:http://lovasistvan.hu/2018/05/15/szijjarto-elkuldte-a-soros-tervet-van-der-bellennek-a-media-szethazudta/

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog