Umberto Eco  a közösségi hálózatokról: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Nemzeti sajtófigyelő 2018. 07. 18.

Szilágyi: Jövőre kiemelt összeggel folytatódnak a gazdaságfejlesztési programok a külhoni magyar régiókban

– MTI, lokál.hu, fidesz.hu, Ma7.sk, Felvidék Ma, Körkép

2019-ben kiemelt összeggel folytatódnak a külhoni magyar régiókban beindított gazdaságfejlesztési programok – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden, a Gombaszögi Nyári Táborban rendezett fórumán. Az új magyar kormány nemzetpolitikai céljai címet viselő fórumra azután került sor, hogy Szilágyi Péter kedden ünnepélyesen megnyitotta a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényét. A fórumon a helyettes államtitkár Kántor Zoltánnal, a Nemzetpolitikai Kutató Intézet igazgatójával és Mózes Szabolccsal, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatójával beszélgetett a magyar kormány nemzetpolitikájának eddigi eredményeiről és jövőbeli célkitűzéseiről. Szilágyi Péter a fórumon felidézte a magyar kormány nemzetpolitikája elmúlt néhány évének főbb állomásait, rámutatva: 2010-ben gyakorlatilag a nulláról kellett elkezdeni a nemzetpolitika felépítését. Elmondta: a nemzetpolitika főbb célkitűzései – az identitáserősítés és a külhoni magyarok szülőföldön való boldogulásának elősegítése – 2010 óta alapvetően nem változtak, 2014-ben viszont a nemzetpolitikában ráerősítettek a gazdasági jellegű támogatásokra.

Nemzeti sajtófigyelő 2018. 06. 12.

Mikes Kelemen leveleinek 19. századi díszkiadása került az OSZK gyűjteményébe

– MTI, Webrádió,

Mikes Kelemen Törökországi levelek című művének 1906-os díszkiadása került az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) gyűjteményébe. A Mikes-levelek unikális, bőrkötetes díszkiadása az Egyesült Államokban élő Simon Kázmér felajánlásának köszönhetően érkezhetett vissza Magyarországra - mondta Schőberl Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) főigazgatója a kötet hivatalos átadóján hétfőn, Budapesten. Hozzátette: Magyarország alaptörvénye állami feladattá teszi a magyar kulturális értékek megóvását, országhatároktól függetlenül. Az OSZK szakmai segítségével működő Mikes Kelemen-program ezért a diaszpóra magyarság nyomtatott értékeinek felkutatását, összegyűjtését és hazahozatalát szolgálja.

Trump megtagadta a G7 nyilatkozatot: "jó jel Oroszország számára" - politikus

Fotó: AP Photo / Evan Vucc

Donald Trump amerikai elnök elutazása után Kanadából visszavonta a G7 nyilatkozatának támogatását. Ez az elutasítás jó jel Oroszország számára, mondta vasárnap Anton Morozov, a Duma Nemzetközi Ügyek Bizottságának tagja.

Oroszország és Kína együtt akadályozza meg más állam katonai beavatkozását, ha az ENSZ-mandátum nélkül történik


Foto: sputnyik

Oroszország és Kína együtt akarják megakadályozni más államok jövőbeli katonai akcióját, ha az Egyesült Nemzetek Szervezetét megkerülésével történik. Ez világosan kitűnik a két ország elnökének, Vladimir Putin és Xi Jinping által elfogadott  pekingi ülés nyilatkozatából.

Nemzetközi sajtó: Kína és Ausztria erősíteni fogja katonai együttműködését

„Kína és Ausztria erősíteni fogják katonai együttműködésüket” címmel a világ legnagyobb hírügynöksége, a kínai Hszinhua Pekingből jelenti, hogy Vej Feng-ho kínai védelmi miniszter és Othmar Commenda,  az osztrák hadsereg vezérkari főnöke szerdai pekingi találkozójukon kijelentették: erősíteni fogják a két ország hadserege közötti együttműködést. A kínai hadsereg elkötelezte magát, hogy az osztrákok oldalán segít közösséget létrehozni az emberiség jövője érdekében és az Új Selyemút nevű, kontinenseket összekötő infrastruktúra megépítésében. Elmondta azt is, hogy Kína segíteni fogja a kínai-osztrák baráti, stratégiai partnerséget, míg az osztrák vezérkari főnök kijelentette, Ausztria készen áll a két ország közötti gyakorlati együttműködés új szintre emelésére.

Nemzetközi sajtó: Ma jelenti be az uniós bizottság, hogy 30 milliárd eurót vinne át a lengyelektől és tőlünk délre

Brüsszel azt tervezi, hogy 30 milliárd euró támogatást elvon Közép- és Kelet-Európától” címmel megjelent tudósításában a brit Financial Times napilap azt írja, a pénzt úgy fedeznék,  hogy az összeget a Lengyelországnak és Magyarországnak 2021 és 2027 között járó kohéziós alapokból vonnák el és azt Görögországnak, Olaszország és Spanyolországnak adnák. A várhatóan nagy vitát kiváltó bejelentést az Európai Bizottság ma teszi meg.

Nemzetközi sajtó: Soros az amerikai külügyminisztérium vezércsillaga

A jobboldali Fox News amerikai televízió hálózat tegnapi adásában arról számolt be, hogy az amerikai kormány működését figyelő Judicial Watch nevű szervezet kormánydokumentumok birtokába került, amelyek szerint az amerikai külügyminisztérium és egy amerikai kormányszervezet, a USAID különböző országokban anyagi támogatást nyújtott az ottani választások Washingtonnak kedvező befolyásolására.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog